Van der Vlies geeft de pijp aan Maarten

Ferdinand (Ferdo)
Het langstzittende Tweede Kamerlid houdt het voor gezien. Bas van der Vlies, de huidige fractievoorzitter van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP), keert na de eerstvolgende parlementsverkiezingen niet meer terug in de Tweede Kamer. Dat is vandaag bekendgemaakt door het partijbestuur van de SGP.

Van der Vlies nam in 1981 zitting in de Tweede Kamer, zodat de inmiddels 67-jarige politicus er nu 28 jaar, oftewel ruim tienduizend dagen, als Kamerlid op heeft zitten. Sinds 1986 geeft hij leiding aan de fractie van de SGP. "Gelukkig doe ik mijn werk nog steeds met veel genoegen en is mijn gezondheid nog goed. Daar ben ik dankbaar voor. Ermee stoppen is geen makkelijke beslissing, maar iedereen zal begrijpen dat het na bijna dertig jaar Kamerlidmaatschap goed is om bij de volgende verkiezingen het vaantje over te dragen. Er staat een heel goede opvolger klaar", aldus Van der Vlies.

Met de opvolger doelt hij op het andere Kamerlid van de orthodox-christelijke partij, Kees van der Staaij. Deze is door het bestuur van zijn partij voorgedragen als kandidaat-lijsttrekker voor de eerstvolgende parlementsverkiezingen die voor 2011 gepland staan.

Met dank aan budha voor de submit.