President Bosnië toch niet naar Kopenhagen

bennootje
President Zeljko Komsic van Bosnië vliegt toch niet naar Kopenhagen om daar de afsluiting van de VN-klimaatconferentie bij te wonen. Ook de rest van de Bosnische delegatie blijft thuis. Dat meldde de krant Dnevni Avaz in Sarajevo vandaag.

Gisteren werd bekend dat de Bosniërs vergeten waren om tijdig in de Deense hoofdstad hotelkamers voor hun delegatie te reserveren. Als noodoplossing werd een vliegtuig uit Servië gecharterd waarmee de delegatie op een dag heen en weer zou vliegen. Het feit dat de president van Bosnië en zijn medewerkers zouden worden gevlogen in een vliegtuig met Servische vlag leidde tot spottende commentaren in de Bosnische media.

Leden van de delegatie vertelden Dnevni Avaz dat hun eerst werd meegedeeld dat de president plotseling koorts had gekregen. Later werd gezegd dat er een sterfgeval in zijn familie was. Onbekend is waarom niet één van de twee vice-presidenten de plaats van Komsic heeft ingenomen. Bosnië wordt nu in Kopenhagen alleen vertegenwoordigd door ambassadeur Muhamed Hajdarevic. De al in Denemarken aanwezige minister Mladen Zirojevic van Buitenlandse Handel is vervroegd naar Sarajevo teruggekeerd.

President Bosnië toch niet naar Kopenhagen  (foto: ANP)