28 adoptiekinderen dankzij maagd Maria

Mirjam
Een stel uit Centraal-Rusland heeft 28 kinderen geadopteerd, nadat de heilige maagd Maria ooit op kerstavond in een kathedraal aan de vrouw was verschenen. "Waar eerst een raam was, zag ik een prachtige vrouw in witte kleding met een baby in haar armen. Ze vertelde me dat ik zonen en dochters moest adopteren", zei de vrouw, berichtten Russische media vandaag.

De vrouw, Ljoebov geheten, en haar man Sergej kregen ongeveer dertig jaar geleden van artsen te horen dat ze door een miskraam geen kinderen konden krijgen. Kort daarna kwam het koppel een hoogzwanger meisje tegen, dat haar kind wilde afstaan. In 1980 kwam hun eerste adoptiekind Jana ter wereld. Vijf jaar later adopteerden ze dochter Anja.

Een jaar later werd Ljoebov ziek. Kort daarna had ze haar visioen, waarop de twee de 15-jarige Michail adopteerden en niet veel later nog eens vijf kinderen. Sindsdien vond bijna jaarlijks gezinsuitbreiding plaats. Het Russische echtpaar adopteerde veelal kinderen die tot dan toe onder moeilijke omstandigheden waren opgegroeid en soms een criminele achtergrond hadden. Afgelopen lente groeide het gezin in één klap met zeven kinderen, waardoor de kinderschare inmiddels 28 zonen en dochters telt.

Ljoebov en Sergej mogen zich inmiddels ook opa en oma noemen.