Final Fantasy XIII schaars in het Verre Oosten

Yngwie

Dat Final Fantasy een van de meest populaire RPG's in Japan is, zal niemand verrassen. Deze franchise die al ruim 20 jaar oud is, is al op talloze systemen verschenen. In Japan zal FF XIII beperkt blijven tot de PlayStation 3 en het is nu al bekend dat er veel gamers hem meteen bij de release willen spelen.

Amazon Japan heeft namelijk de verkopen stilgezet, omdat ze door de beschikbare verkopen heen zijn. Iedereen die de game gepreordered heeft, heeft dus geluk. Maar de rest zal moeten wachten totdat er een nieuwe voorraad beschikbaar is. Tenminste, tenzij ze bereid zijn om grof meer neer te leggen, aangezien er blijkbaar een aantal gamers zo slim geweest zijn om meerdere exemplaren te bestellen en deze nu voor een flink hogere prijs opnieuw in de verkoop te gooien. Omgerekend wordt er zo'n $150 gevraagd. Blijkbaar is de vraag hoger dan Square Enix verwachtte omdat ze zo'n 700.000 minder exemplaren gedrukt hebben dan destijds met FF XII.

Mocht je toch nog een Japanse, regiovrije versie willen bestellen kun je op dit moment nog wel terecht bij Play-Asia, maar ook voor de potentiële kopers in de US en Europa geldt het advies dat het wellicht verstandig is om de game al te preorderen om teleurstelling te voorkomen.