PSOne Square Enix spellen begin 2010 verkrijgbaar op PSN

Kevin (Tappy78)

Het is maar al te duidelijk dat wij hier in Europa vaak toch flink achterlopen (enkele uitzonderingen daargelaten) op de de rest van de wereld en dat is zeker het geval met het aanbod in de Playstation Store. In Japan zijn bijvoorbeeld een aantal PSOne klassiekers van Square Enix zoals: Final Fantasy VIII, Vagrant Story en Final Fantasy Tactics al maanden daar verkrijgbaar. Inmiddels is ook duidelijk dat deze spellen hier dit jaar niet meer zullen verschijnen, maar dat dit begin volgend jaar wel het geval zal zijn.

In het geval van Final Fantasy VIII zou het er mee te maken kunnen hebben dat het verwijderen van de bugs in de emulatie (het proces waarmee de PS3 de hardware van de PSOne nabootst) van FFVIII gewoon wat langer is gaan duren, omdat de Europese versie van Final Fantasy VIII namelijk niet (goed) werkt als je de originele PSOne discs gebruikt in de Playstation 3. Het spel start namelijk gewoon niet op en in een aantal gevallen werkt alleen specifiek disc 4 niet.

Final Fantasy VIII is natuurlijk wel bekend onder de meeste RPG fans. Dit spel uit 1999 (die ook verscheen op de PC) was één van de eerste Final Fantasy spellen die een wat volwassenere en realistischere aanpak had en met het zeer originele Junction-systeem werkte. FFVIII is overigens ook nog steeds één van de bestverkochte Final Fantasy titels tot nu toe. Vagrant Story verscheen in 2000 en is een spel die vooral veel nadruk legt op het verkennen van onderaardse kerkers, oplossen van puzzels en het modificeren van wapens, terwijl er weinig tot geen interactie is met andere karakters. Final Fantasy Tactics is waarschijnlijk wel interessant voor een hoop mensen, want dit spel is namelijk nooit verschenen in Europa, ondanks dat het spel een redelijk succes was in Amerika en Japan. Het spel speelt zich af in 'Ivalice' wat in feite dezelfde wereld is als in het veel later uitgekomen spel Final Fantasy XII. Voor degene die zaten te wachten op deze geweldige klassiekers; het wachten duurt dus niet meer zo lang!