Co-op-campaign zonder Sam in Splinter Cell: Conviction

J (SocialDisorder)
Sam Fisher keert begin komend jaar terug, maar dit keer niet als agent van Third Echelon, maar als een zelfstandig opererende bad motherfucker die op jacht is naar de ontvoerders van z'n dochter. Terwijl Sam links en rechts kontschopt is Third Echelon in dikke paniek, want er zijn wat EMP-wapens gestolen en die zouden best eens tegen de VS en z'n bondgenoten gebruikt kunnen gaan worden.

Hoe deze wapens gestolen zijn, zul je gaan ondervinden in een proloog. Nu is het gebruikelijk dat deze proloog aan de speler gepresenteerd wordt in de vorm van een filmpje, maar Ubisoft heeft besloten om hier een aparte co-op-campagne voor te implementeren. Deze campagne alleen zal al zes uur in beslag nemen en laat spelers in de rol kruipen van Daniel Sloane-Suarez (codenaam Archer) en Mikhail Loskov (codenaam Kestrel). Deze twee vertrouwen elkaar voor geen meter, maar tijdens de campagne zullen ze steeds meer op elkaar gaan bouwen. Tijdens de campagne leer je dat de EMP-wapens gestolen zijn door losgeslagen facties binnen de Russische geheime dienst en doorverkocht zijn aan de Russische mafia. De co-op-campagne speelt zich twee maanden voor het hoofdverhaal af en begint direct in een schuilplaats van de mafia in St. Petersburg.

Daarnaast zal Conviction ook een zestal uitdagingen bevatten, genaamd Third Echelon Missions. Vier van de missies zijn gebaseerd op levels uit de co-op-campagne, twee zijn exclusief in de TEM beschikbaar. Op het moment van schrijven zijn er vier van de zes missies bekend, te weten:

Hunter – Clear the map of enemies
Infiltration – Clear the map of enemies, without being detected
Last Stand – Protect an EMP warhead from waves of enemies
Face Off – Two players go head-to-head, includes a number of customisable AI enemies spread throughout the map