Michael Jackson was één van de componisten van Sonic 3

Kevin (Tappy78)
Het is een langlopende mythe dat Michael Jackson iets te maken zou hebben gehad met de muziek van Sonic the Hedgehog 3, al toen het spel uitkwam in 1994. Sommige liedjes leken namelijk wel heel erg op de stijl van Jackson en bevatten zelfs akkoorden of melodieën die hetzelfde klinken als in nummers van Jackson. Er zijn ook meerdere Youtube filmpjes waarin die voorbeelden naar voren worden gebracht. Hieronder een voorbeeld daarvan.

De geruchten blijken dus waar te zijn! Brad Buxer (die in het verleden met Michael Jackson heeft samengewerkt) is degene die een einde maakt aan de geruchten in een recent interview met een Frans fanblad. Het blijkt dus dat Jackson toentertijd de hulp had ingeroepen van Buxer om samen de muziek te schrijven voor Sonic 3. Volgens hem wilde Jackson niet dat het bekend zou worden dat hij aan de muziek had meegeschreven, omdat hij namelijk niet gelukkig was met het eindresultaat. De geluidskwaliteit was namelijk niet zoals hij het voor ogen had gehad, al was dat eigenlijk te verwachten, want toentertijd waren de audio capaciteiten van de consoles nog niet zoals ze nu zijn. Jackson vond het achteraf nogal frustrerend dat het resultaat zo uitviel en heeft er daarom z’n handen vanaf getrokken. Buxer geeft in het interview ook aan dat de akkoorden uit één van de liedjes uit Sonic 3 (het eindliedje) als basis zijn gebruikt voor het nummer Stranger in Moscow.

Dit kan goeie business gaan betekenen voor Nintendo en Microsoft, want
waarschijnlijk gaan de echte gestoorde fans nu als een gek met hun Wii (Virtual Console) of Xbox 360 (Xbox Live Arcade) Sonic 3 downloaden om dit te met hun eigen oren te gaan horen.