Voetballers Eritrea verdwenen

Redactie
Er is werk aan de winkel voor de bondscoach van Eritrea. Hij moet op zoek naar een nieuwe internationals nu een groot deel van zijn selectie is verdwenen in Nairobi na de verloren kwartfinale in het toernooi om de beker van Oost- en Centraal-Afrika (Cecafa). De secretaris van deze organisatie, Nicholas Musonyey, bevestigde vandaag dat liefst twaalf Eritrese spelers de benen hebben genomen.

Hij zei erg verlegen te zijn met de ontstane situatie. "Het geeft de regio een slecht imago. Ik heb goede contacten met de voetbalfederatie van Eritrea. Het zou kunnen dat de regering nu geen spelers meer naar het buitenland laat gaan voor wedstrijden." Het gezelschap zou zaterdagavond terugvliegen naar Asmara, maar op de luchthaven bleek de ploeg uitgedund.

In 2006 besloten vier spelers van de club Red Sea te vluchten, eveneens in Kenia. Ze vroegen politiek asiel aan. Sinds twee jaar laat de Eritrese overheid alle sporters die de grens over willen een borgsom van 100.000 nakfa (4500 euro) storten om te voorkomen dat ze de wijk nemen. Ook moeten ze in het buitenland altijd onder toezicht van meegereisde officials blijven.