Rel om donkere Jezus

Redactie
In het Noord-Italiaanse Verona, de stad van Romeo en Julia, is een rel ontstaan om een Jezus met een donkere huidskleur in een kerststal in de plaatselijke rechtbank. De donkere baby is een idee van Mario Giulio Schinaia, het hoofd van het parket van Verona.

Volgens Schinaia blijkt uit onderzoek dat Jezus en zijn biologische ouders, Maria en Josef, waarschijnlijk een donkere huiskleur hadden: "Deze kerststal behoort tot een universele christelijke traditie, die de hele feestvierende christenheid samenbrengt."

De separatistische regeringspartij Lega Nord, die zich erg afwijzend opstelt jegens buitenlanders, heeft geen goed woord over voor de donkere Jezus. "Het is een nutteloze provocatie, net zoals de suggestie dat wij helemaal geen kerststal zouden moeten hebben om moslims niet te beledigen", aldus minister van Landbouw Luca Zaia.

Schinaia blijft zijn 'zwarte kerststal' verdedigen: "Er zou geen witte of zwarte kerst moeten zijn, alleen een gelukkige kerst voor iedereen, van elke huidskleur, etnische achtergrond of nationaliteit."