Verwoestende tandarts moet betalen

Redactie
Een tandarts die alle 28 tanden en kiezen van een man veel te grondig onder handen nam, moet ruim 215.000 euro schadevergoeding betalen aan zijn cliënt, Todd Dean. Dit berichtte vandaag de Sydney Morning Herald. De behandeling van Dean had volgens in de rechtszaak geraadpleegde deskundigen kunnen volstaan met het herstel van drie tanden met behulp van een wortelkanaalbehandeling.

De tandarts bleef Dean jarenlang behandelen en rekeningen sturen. "Het is naar mijn mening het slechtst mogelijke behandelingsscenario voor meneer Dean geweest. Bij Dean is elke zenuw en elke ader in zijn gebit geamputeerd", aldus een tandheelkundige die getuigde voor de rechtbank in de Australische deelstaat New South Wales. Voor de meest elementaire verwoestingen in Deans gebit rekende de tandarts meer dan 45.000 euro, maar dat was slechts een van de rekeningen.

Dean werkte eind 2001 als bomensnoeier. Tijdens zijn werk raakte een stuk hout zijn kin en kaak waarbij tanden werden beschadigd. De tandarts die hij raadpleegde, verrichtte onder meer wortelkanaalbehandelingen bij alles wat Dean aan tanden in zijn mond had. Gedurende 2002 en 2003 bracht de tandarts telkens weer duizenden euro's in rekening, bijvoorbeeld 6200 euro enkel voor een bezoek. De zaak kwam aan het rollen, toen de werkgever en de verzekeraar van Dean de dure tandarts aanklaagden.

  (foto: ANP)