Rusland onderzoekt feestende internationals

Redactie
De Russische voetbalbond RFU stelt een onderzoek in naar het gedrag van diverse internationals aan de vooravond van het eerste duel uit de play-offs om een WK-ticket tegen Slovenië. De spelers zouden, volgens Russische media, de avond voor de thuiswedstrijd tot diep in de nacht hebben gefeest en veel te veel hebben gedronken.

Rusland won het thuisduel vervolgens met 2-1, maar werd door de nederlaag met 1-0 in de return uitgeschakeld voor het WK in Zuid-Afrika.

De Russische voetbalbond heeft zich inmiddels bij de nationale staatstelevisie en de directie van het Marriott Grand Hotel in Moskou gemeld voor meer informatie. De staatstelevisie liet afgelopen week hotelmedewerkers aan het woord over de feestende spelers. De Russische voetbalbond beslist later over eventuele sancties.

Alle spelers hebben hun betrokkenheid al ontkend. Bondscoach Guus Hiddink liet weten achter zijn spelers te staan. "Ik wil bewijzen zien voor de beschuldigingen", aldus de Nederlander. "Er zijn in het verleden kleine incidenten geweest, maar na een waarschuwing heeft iedereen zich goed gedragen."