Homofoob Amerika boos op zanger

Stefan

Een seksueel getint optreden van zanger Adam Lambert heeft in de Verenigde Staten voor een hoop ophef gezorgd. Homorechtengroeperingen en christelijke actiegroepen liggen in de clinch met ABC, de televisiezender die het gewraakte optreden uitzond. (foto van de kus)

De zanger zoende een mannelijke toetsenist en een achtergrondzanger tijdens een optreden op de American Music Awards. ABC ontving 1500 klachten over de show en heeft de zanger voorlopig van het scherm verbannen: geplande optredens en interviews zijn geschrapt.

Dat gaat de christelijke actiegroep Liberty Council echter niet ver genoeg. De organisatie eist dat de zender een forse boete krijgt voor het uitzenden van het "perverse en smerige optreden" in een programma dat op gezinnen is gericht. Ook homorechtenorganistaties slijpen de messen. De activisten beschuldigen de zender van discriminatie, omdat zangeres Janet Jackson niet wordt bestraft, terwijl ze gedurende hetzelfde optreden naar het kruis van een mannelijke danser graaide.

ABC heeft het op Lambert voorzien omdat hij een homoseksuele man is, stellen de organisaties. Lambert lijkt niet wakker te liggen van de rel. De zanger twitterde dat de ophef wel weer overwaait.

Homofoob Amerika kan beter naar DWHN kijken