Stivoro niet blij met reclame voor smoking

Redactie
Stivoro zegt het ongelukkig te vinden hoe kledingzaak Suit Supply reclame maakt voor zijn smokings in een aantal kranten. Dat liet een woordvoerder van de antirokersclub vandaag weten. Suit Supply zegt zich van gaan kwaad bewust te zijn en absoluut niet de bedoeling te hebben roken te bevorderen.

In de advertentie staat een rokende man in een smoking afgebeeld met aan de onderkant de tekst Start Smoking. Een woordvoerster zegt dat Suit Supply vaak met "uitdagende advertenties komt die soms provocerend kunnen zijn. Het is een knipoog naar de historie waar mannen in een speciaal jasje een sigaretje rookten". Bovendien benadrukt ze dat het duidelijk is dat haar bedrijf niet in rookwaren handelt en het een sterk kledingmerk is.

Stivoro zegt dat het doel duidelijk is om kleding te verkopen, maar vindt wel dat het bedrijf "het niet zo zou moeten willen". Vooral jongeren zijn gevoelig voor zo'n "glamourous omgeving" waarin het aantrekkelijk lijkt om te roken. Stivoro zoekt nog uit of de reclame in strijd is met de Tabakswet.