Commotie om tandtrekfilmpje

Djeez

Een filmpje, dat vorige week op ons onvolprezen weblog werd gepost, heeft wereldwijd veel ophef veroorzaakt. Op het bewuste filmpje is namelijk een klein meisje te zien, waarvan een van haar melktandjes uit haar mond wordt getrokken. Dit gebeurde echter niet zachtzinnig, want vaderlief maakte gebruik van een radiografisch bestuurbare auto.

Het filmpje is al zo'n negen maanden oud. Toen met name Britse media er vorige week ineens lucht van kregen, ging het al echter gauw over het hele wereldwijde web.

Het korte filmpje laat zien hoe de ouders een touwtje om een loszittende tand hebben gebonden. Het andere einde van het koordje hebben de ouders vastgemaakt aan een speelgoedauto. Ineens spurt het autootje weg, waarna de tand uit de mond verdwenen is.

Het arme meisje ondergaat met enige tegenzin het pijnlijke experiment. "Ik ben te bang, papa. Doe het nu niet", stamelt de kleine spruit. Met een "het komt wel goed. Je moet lachen, lieverd" weten haar ouders haar echter op haar gemak te stellen. Gelukkig is het ook dit keer 'eind goed, al goed', maar men twijfelt of het een verstandige daad is geweest van de ouders.


Het bewuste filmpje, don't try this at home!
Een variant op het filmpje is hier te zien