Zwemster Marleen Veldhuis zwanger

Redactie

Zwemster Marleen Veldhuis (30) is zwanger. Dit heeft de Twentse vandaag bekendgemaakt. Haar trainer Jacco Verhaeren zegt dat ze vast besloten is na de bevalling terug te keren in de topsport. "De Olympische Spelen van Londen in 2012 blijven een belangrijk doel."

Veldhuis maakte deel uit van het kwartet van de 4x 100 meter, dat bij de Olympische Spelen van 2008 in Peking goud won. Op hetzelfde onderdeel veroverde ze dit jaar goud op het WK. Veldhuis heeft meerdere individuele wereld- en Europese titels op de kortebaan in haar bezit.

In juli is de zwemster uitgerekend. "Daarna zal ze even moeten bijkomen", zegt Verhaeren. "We moeten kijken hoe alles zich ontwikkelt. Misschien kunnen we wat de sport betreft ons vizier richten op december 2010. Dan zijn bijvoorbeeld de WK en EK kortebaan."

Over de voorzetting van Veldhuis' loopbaan is de coach optimistisch. "Natuurlijk moeten we kijken hoe realistisch het is. Het belangrijkste is echter dat ze zelf graag wil. Ik heb er geen ervaring mee, maar het zal hard werken worden om op het hoogste niveau terug te keren."

Verhaeren zegt blij te zijn met beide beslissingen van zijn atlete. "Ze kwam laatst naar me toe om het me te vertellen. Haar eerste zin was: Ik ben zwanger, haar tweede: Ik wil wel doorgaan. Dat is toch mooi allemaal? Ze klonk heel vastberaden."


Zwemster Marleen Veldhuis zwanger   (foto: ANP)