Bolivia steunt kernprogramma van Iran

Redactie
Bolivia heeft zijn steun uitgesproken voor het nucleaire programma van Iran. De Boliviaanse president Evo Morales en zijn Iraanse collega Mahmoud Ahmadinejad, die een bliksembezoek bracht aan het Zuid-Amerikaanse land, ondertekenden gisteren een gezamenlijke verklaring daarover.

In het document zeggen de twee anti-Amerikaanse presidenten dat ze"het legitieme recht van alle landen erkennen om kernenergie voor vreedzame doelen te gebruiken en ontwikkelen". Daarmee verwijzen ze naar het omstreden nucleaire programma van Iran. Het Westen vreest dat de islamitische republiek werkt aan een kernbom, maar Teheran houdt vol dat het niets kwaads in de zin heeft.

Ahmadinejad is momenteel bezig met een rondreis door Latijns-Amerika. Hij bezoekt linkse presidenten die, naar hij hoopt, met hem een front kunnen vormen tegen de Verenigde Staten. Maandag was Ahmadinejad bij de Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva, woensdag sluit hij de trip af met een ontmoeting met de Venezolaanse leider Hugo Chávez.