'Moord Urk ging over meisje'

Marc (MPG)
De 14-jarige Dirk Post is vermoedelijk vermoord vanwege een meisje. Dagblad De Telegraaf meldt vandaag dat zowel het slachtoffer van de Urker moord als de hoofdverdachte verliefd zouden zijn op hetzelfde meisje. De 15-jarige liefdesrivaal van het slachtoffer is samen met twee andere tieners gearresteerd.

Het slachtoffer en de verdachte waren tot enkele weken bevriend met elkaar. Omdat Dirk Post was uitgegaan met het 14-jarige meisje waar beiden een oogje op hadden, had de verdachte bij vrienden aangekondigd Dirk te gaan vermoorden.

Afgelopen woensdag werd het ontzielde en zwaar verminkte lichaam van Dirk Post aangetroffen in het Urkerbos. De jongen was toen al als vermist opgegeven door zijn ouders. De politie startte direct een groot onderzoek. De jongen zou meerdere keren met een honkbalknuppel op zijn hoofd zijn geslagen.

Eergisteren werden de hoofdverdachte en een 13-jarige medeplichtige gearresteerd. Een derde verdachte werd gisteren opgepakt. Het is nog niet bekend wat de rol van deze 12-jarige jongen in de zaak is geweest.