Krokodil legt het af tegen razende nijlpaarden

Ferdinand (Ferdo)

Een groep van zo'n vijftig nijlpaarden heeft in het Serengetipark in Tanzania gehakt gemaakt van een krokodil. De vechtpartij tussen de dieren is vastgelegd door de Tsjechische fotograaf Vaclav Silha, die in het park foto's aan het maken was.

Het gebeurt zelden dat nijlpaarden en krokodillen elkaar aanvallen. Silha weet wel wat aan de aanval ten grondslag kan hebben gelegen: "De krokodil kwam te dichtbij een vrouwtje met jonge nijlpaarden, waarna het reptiel werd omsingeld door de nijlpaarden", zo zei de Tsjech. De nijlpaarden stortten zich vervolgens op de krokodil. "Plotseling liep de krokodil over de ruggen van de nijlpaarden weg, mogelijk omdat het dier dat als enige uitweg zag. Ik kon mijn ogen niet geloven. Het was de slechtste keuze die de krokodil kon maken en absoluut zijn laatste", zo zegt Silha tegenover The Sun.  

Die keuze pakte inderdaad beroerd uit voor het reptiel, dat uiteindelijk mocht ervaren dat zelfs een krokodillenpantser niet bestand is tegen de kracht van de kaken van nijlpaarden. De krokodil werd door een aantal nijlpaarden doodgebeten waarna het karkas door de stroom werd meegevoerd. Foto's van het gevecht zijn hier te vinden.

Met dank aan YellowBlacks voor de submit.