Zuidplas wordt lakmoesproef voor Verdonk

Redactie
De vervroegde raadsverkiezingen in de nieuwe gemeente Zuidplas wordt de lakmoesproef voor politica Rita Verdonk. Het is de eerste en enige gemeente waarin haar Trots op Nederland (TON) morgen meedoet aan de lokale verkiezingen.

Verdonk is zelf erg benieuwd hoe het zal gaan maar ze is vol vertrouwen, zei ze vandaag. Maandenlang is het niet-partijgebonden Tweede Kamerlid, dat in het najaar van 2007 uit de VVD-fractie werd gezet, bezig geweest met de lijst in de Zuid-Hollandse gemeente. Tien burgers staan er nu op, die volgens de politica tot nu toe nog niets met politiek te maken hadden.

Op zaterdag 7 november voerde Verdonk campagne in de plaatsen die in Zuidplas opgaan: Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkapelle. Circa honderd vrijwilligers van TON uit het hele land hielpen om te folderen.

Verdonk wil nog niet kwijt in hoeveel gemeenten ze in 2010 mee gaat doen met de lokale verkiezingen. "Meer dan twee", is haar standaardantwoord, verwijzend naar de slechts twee gemeenten waar de PVV van Geert Wilders meedoet.