Leeuw weet auto met toeristen te openen

Djeez

Een echtpaar dat een Afrikaans safaripark bezocht heeft de schrik van hun leven gekregen. Tijdens de rit morrelde een leeuw ineens aan een autoportier en opende rustig de achterdeur.

Het stel dacht volkomen veilig te zijn in een witte Toyota tijdens de rit door Lion Safari Park in Johannesburg, Zuid-Afrika. Niets bleek echter minder waar toen ineens een leeuw van 135 kilo opdook bij de achterdeur. De kolos nam de deurklink in zijn bek en rukte het portier open. Volgens een getuige bleef de auto vervolgens een paar seconden stilstaan waarna leeuw en echtpaar elkaar in de ogen keken.

Vervolgens trapt de bestuurder het gaspedaal in om aan het roofdier te ontkomen. De leeuw zet echter de achtervolging in, vastberaden de twee tot aan de poort achterna te zitten. Een parkwerknemer weet het dier uiteindelijk af te leiden door een grote steen te gooien.

"Ze moeten in paniek zijn geraakt omdat ze niet direct wegreden", aldus een Britse toerist, die ooggetuige was van het incident. "Als mij dat was overkomen, had ik direct het gaspedaal ingetrapt." Volgens hem werden alle toeristen gewaarschuwd hun ramen en deuren gesloten te houden tijdens de rit door het reservaat.


Zolang het beest niet op je dak zit, is er niets aan de hand