Eerste film Reinout Oerlemans in première

Redactie
Komt een vrouw bij de dokter, de eerste speelfilm van Reinout Oerlemans, beleeft vanavond de première in de Amsterdamse bioscoop Tuschinski. Oerlemans verfilmde de gelijknamige biografische bestseller van Kluun. De schrijver is een van de bekende Nederlanders die niet mag ontbreken op de rode loper, naast de hoofdrolspelers Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver.

Ook Kane-zanger Dinand Woesthoff, die de soundtrack Love Over Healing voor de film schreef, staat prominent op de gastenlijst van de feestelijke première-avond.

De boekverfilming vertelt het verhaal van schuinsmarcheerder Stijn van Diepen (Barry Atsma). Hij maakt carrière in de reclamewereld en is dolgelukkig met zijn vrouw Carmen (Carice van Houten). Hun liefde wordt bekroond met de geboorte van hun dochtertje Luna. Hun wereld stort totaal in als bij Carmen borstkanker wordt geconstateerd. Stijn steunt Carmen bij de behandelingen, maar wordt ondertussen verliefd op Roos (Anna Drijver). Hij raakt zelfs aan haar verslaafd. Bij haar kan hij de wereld van kanker vergeten. Hij verdeelt zijn tijd tussen kantoor, zijn minnares en zijn terminaal zieke vrouw. Zijn leven wordt een chaos, waardoor hij een keuze moet maken.

Komt een vrouw bij de dokter draait vanaf donderdag 26 november in de bioscopen. Het is de laatste film waarin de vorige maand overleden actrice Sacha Bulthuis te zien is. Zij speelde de bijrol als oncoloog, die Carmen vertelt dat ze niet lang meer te leven heeft. Kort na de opnames van deze scène, afgelopen zomer, kreeg de 61-jarige actrice zelf te horen dat ze (long)kanker had.