Literaire prostituee onthult identiteit

static
De Engelse prostituee 'Belle de Jour', wereldberoemd geworden door haar weblog, drie boeken en de tv-serie Secret Diary of a Call Girl, heeft haar ware identiteit onthuld. De voormalige 'upper class callgirl' heet Brooke Magnanti. Ze werkt tegenwoordig als kankeronderzoekster in een ziekenhuis in Bristol. Dat meldde de krant The Sunday Times gisteren.

Onder het pseudoniem Belle de Jour schreef de wetenschapster in 2003 en 2004 over haar ervaringen als duurbetaalde escort op haar website, www.belledejour-uk.blogspot.com. Daarna verscheen haar boek getiteld The Intimate Adventures of a London Call Girl, dat zo succesvol was dat er een televisieserie op werd gebaseerd. Secret Diary of a Call Girl kwam in ongeveer 25 landen op tv, in Nederland op RTL5.

Magnanti (34) werd callgirl om snel geld te verdienen terwijl ze druk aan haar scriptie schreef, vertelde ze in The Sunday Times. Ze verdiende 300 pond per uur (ongeveer 335 euro).

De wetenschapster, schrijfster en ex-prostituee schreef gisteren op haar weblog zich veel beter te voelen nu ze haar identiteit heeft onthuld. "Het voelt zoveel beter aan deze kant. Geen leugens meer te hoeven vertellen, geen dingen meer te verbergen voor mensen om wie ik geef."