Terreurverdachten opgepakt bij actie politie

Redactie
Bij een internationale politieactie zijn tien personen opgepakt die worden verdacht van betrokkenheid bij islamitische terreurgroepen in Algerije. Onder de arrestanten is de in het Noord-Spaanse Pamplona aangehouden Algerijn Sennia Rabah.

Dat heeft het Spaanse persbureau Europa Press vandaag gemeld op gezag van de politie en het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. Over de identiteit van de andere aangehouden terreurverdachten en de landen waar ze zijn opgepakt, zijn geen mededelingen gedaan.

Het internationale onderzoek naar de terreurverdachten begon in 2007. De politie van onder meer Spanje, Italië, Oostenrijk, Zwitserland en Groot-Brittannië was bij het onderzoek betrokken.

Rabah en de andere verdachten zouden in de afgelopen drie jaar met inbraken en andere criminele activiteiten 1 miljoen euro hebben buitgemaakt. Dat geld zouden ze naar terreurgroepen in Algerije hebben gestuurd. Het geld werd verstuurd via Italië. De verdachten stuurden nooit meer dan 10.000 euro per keer naar het Noord-Afrikaanse land.

Rabah is opgepakt, nadat Italië een internationaal arrestatiebevel tegen de Algerijn had uitgevaardigd. Spanje wil Rabah aan Italië uitleveren.

Terreurverdachten aangehouden bij internationale politieactie  (foto: ANP)