X-doos als alarmdoos

Kevin (Tappy78)
Het zou wat zijn; ben je met je maten aan het gamen op je Xbox en vervolgens verschijnt er plotseling een melding in beeld dat er in jou omgeving een ramp of terroristaanval gaande is. Los van het feit dat je zou balen dat je moet stoppen omdat je misschien wel onwijs aan het winnen bent, is dit wel iets wat werkelijkheid kan gaan worden in de staat van New York. Daar is men namelijk momenteel in de testfase om zoiets te gaan implementeren via de diverse online services van zowel de Xbox 360, Playstation 3 en de Wii. Het idee erachter is dat men vooral jongeren wil bereiken die steeds meer van hun vrije uurtjes achter hun console spenderen en op deze manier kan men hen bereiken mocht dit noodzakelijk zijn in het geval van een noodsituatie.

Niet alleen de consoles worden bekeken als hulpmiddel hiervoor, maar ook sites zoals Facebook en Twitter kunnen in aanmerking gaan komen voor dit zogenaamde 'Empire 2.0' programma waaronder dit valt. Onder dit programma worden bijvoorbeeld ook diverse zaken gemonitord, zoals suïcidaal gedrag (vooral via Facebook). Volgens meneer Rico Singleton (de New York State Deputy CIO) is dit Empire 2.0 plan o.a. in werking gesteld om de regering een transparante en coöperatieve uitstraling te geven.

Hopelijk gaan mensen nou niet denken dat ze een achievement hebben gehaald als ze een soortgelijk bericht als hierboven binnen krijgen, want dan schiet het natuurlijk totaal zijn doel voorbij.