Nintendo strijdt tegen R4-verkopers

Ritse
De game-industrie heeft veel last van piraterij, Nintendo dus ook. Daarom heeft Nintendo nu een plek gecreëerd waar mensen anoniem verkopers van zogenaamde R4-kaartjes kunnen aangeven. R4-kaartjes zorgen er voor dat je gemakkelijk gedownloade spellen op je DS kan spelen.

Volgens Nintendo schaadt de verkoop van R4-kaartjes de groei van de totale game industrie. Daarom vinden ze dat er stappen tegen de verkoop van R4 kaartjes moet worden ondernomen. Nintendo vraagt aan een einde van de verkoop, promotie en import van de R4-kaartjes. Samen met 54 andere bedrijven hebben ze bij de rechtbank van Tokio gevraagd om een verbod van de R4-kaartjes.



Naast de rechtszaak heeft Nintendo dus een website in het leven geroepen om informatie te verzamelen over de verkoop van de R4-kaartjes. Volgens Nintendo wordt het steeds moeilijker om de verkopers van R4-kaartjes te traceren, ze worden steeds ingenieuzer en om het nog eens moeilijker te maken word het meeste online verkocht. Nintendo geeft aan zeer dankbaar te zijn met de hulp die ze ontvangen:

"We would like to say that the information we have collected from so many individuals has been extremely useful and offer our sincere gratitude for everyone's cooperation."


Het mag duidelijk zijn dat Nintendo niet langer afwacht, maar gaat zelf de strijd aan gaat tegen piraterij. In hoeverre deze methode gaat werken is nog maar de vraag.