Modern Warfare 2 wordt uit Russische schappen gehaald

Tim (Timsel)
Voor een goed verhaal heb je vijanden nodig, en de Russen zijn een dankbaar onderwerp. In veel spellen wordt Rusland afgeschilderd als terroristisch middelpunt. Zo ook in Modern Warfare 2. Maar door een vliegveldscene genaamd 'No Russian' is er zo veel commotie over Modern Warfare 2 in Rusland, dat de spellen teruggeroepen worden.

In de betreffende scene is de speler een infiltrant bij het Amerikaanse leger tijdens een aanslag op het vliegveld in Moskou. De 'No Russian'-missie was de aanleiding om het spel te verbieden. Activision zal het moeten oplossen door een wijziging in de verhaallijn. Het spel komt pas terug in de winkels als de Russische overheid het spel goedgekeurd heeft.

De Russische website GotPS3 spreekt zich ook negatief uit over de hele verhaallijn. Het zou de Russen neerzetten als terroristen en het zou respectloos zijn jegens andere culturen, en dan vooral de Russische.

Modern Warfare is niet alleen omstreden in Rusland. Ook in Frankrijk Duitsland en zelfs Nederland zorgde het spel voor commotie. In Nederland was ook de 'No Russian'-scene omstreden. Reeds is vastgesteld dat het spel niet verboden kan worden in ons land. In landen als Duitsland komt een speciale 'gekuiste' versie.