Screenshots Fallout MMO duiken op

Stefan (Nebo)
Er is nogal wat ophef gaande over Project V13 van Interplay. De geruchten gaan al langer dat dit een MMORPG zou worden in de wereld van Fallout, een licentie die inmiddels in het bezit is van Bethesda. In 2007 kocht de developer de franchise op, maar Interplay hield de licentie om een MMORPG te maken in het Fallout-universum. In de overeenkomst tussen Bethesda en Interplay staat onder andere dat Interplay vier jaar heeft sinds april 2007 om de game te maken en dat Bethesda een aandeel van de maandelijkse betaling van gamers ontvangt.

Bethesda heeft aan de District Court of Maryland gevraagd om de rechten van Interplay voor het maken van een Fallout-MMORPG af te nemen en wil daarmee terugkrabbelen van de overeenkomst. Dit omdat er ook in de overeenkomst stond dat Interplay binnen 24 maanden na de overeenkomst -ofwel april 2009- zich volledig moest wijden aan de ontwikkeling van de game. Volgens Bethesda is Interplay nalatig geweest en heeft de developer zich hier niet aan gehouden.

Het is inmiddels twee maanden geleden dat dit is gebeurd, maar er is nog altijd geen besluit genomen. Ook is Bethesda het niet eens dat Interplay de Fallout Trilogy op Steam heeft gezet. Het is vooralsnog behoorlijk wat geruzie tussen de twee. Of de MMORPG ooit zal komen is nog maar de vraag.