Maar 10% van ontwikkelaars ziet piraterij als bedreiging

Kevin (KoosyNL)
Regelmatig verschijnen er in het nieuws berichten dat uitgevers en ontwikkelaars er alles aan doen om piraterij te stoppen. Zo kon Batman zijn vleugels niet uitslaan in Batman: Arkham Asylum met een illegale versie en zijn er verschillende games waaronder Spore, die je maar een bepaald aantal keer kan installeren. Er wordt dus veel gedaan om piraterij te bestrijden maar als je het de ontwikkelaars zelf vraagt, vinden ze dat het probleem best mee valt.

Verschillende bedrijven is gevraagd wat ze van van piraterij vonden. 60% van de ontwikkelaars ziet piraterij als een probleem en maar liefst 90% ziet het als een steeds groter wordend probleem. Toch is het geen bedreiging voor hun bedrijf want maar 10% ziet het als een echte bedreiging voor hun bestaan.

Om piraterij te bestrijden vinden 50% van de ontwikkelaars dat de overheid er iets aan moet doen. De andere 50% probeert het probleem zelf zo goed mogelijk te bestrijden. Nu is de vraag wat wij, de gamers, hiervan vinden. Denken wij dat piraterij een steeds groter wordend probleem is en dat het een bedreiging kan zijn voor de gamesindustrie?



Een steeds groter wordend probleem?