Chinees trouwt met lijk

Djeez

De 27-jarige Yu Liang heeft afgelopen week zijn jawoord gegeven aan zijn verloofde. De bruid heeft echter niet geantwoord op de vraag of ze Yu tot haar man wilde nemen. Zhang Jinying was tijdens de huwelijksvoltrekking namelijk al een paar dagen dood.

De bruiloft was allang gepland, maar enkele dagen voor het feest gooide de dood van de 25-jarige vrouw echter roet in het eten. In plaats van de plechtigheid af te gelasten, werd Zhang in haar bruidsjurk in een glazen kist gelegd. Vervolgens werd de met bloemen bedekte doodskist naar het altaar gereden.

De bruid overleed bij toeval aan een epileptische aanval. Yu haalde zijn rouwende schoonouders echter over het feest door te laten gaan. "Ik had haar een witte bruiloft beloofd, en ik was niet van plan om mijn belofte aan haar te breken. Ik voel me nu net als haar man", verklaarde de dolgelukkige echtgenoot.

Na de huwelijksceremonie ging het feest meteen over in de teraardebestelling van de echtgenote.  De huwelijksreis gaat overigens ook gewoon door. Yu neemt nu een foto van Zhang mee naar Korea.