Di-rect kiest nieuwe zanger

Redactie
Spike, Bas en Jamie staan voor een belangrijke keuze. Vanavond besluiten zij wie de nieuwe frontman van hun band Di-rect wordt. Tijdens het BNN-programma Wie is Di-rect? streden de afgelopen weken acht enthousiaste zangers om een plek in de finale. In poppodium Paard van Troje in Den Haag geven de laatste twee kandidaten vandaag alles wat ze in zich hebben in de hoop op een carrière als rockartiest.

In april gooide zanger Tim Akkerman de handdoek in de ring, maar zijn bandgenoten wilden nog niet aan stoppen denken. Jongerenomroep BNN schoot de muzikanten in hun zoektocht naar een 'nieuwe Tim' te hulp.

De stoere rockers Sven (30) uit Rotterdam en Marcel (27) uit Arnhem nemen het tegen elkaar op in de finale van Wie is Di-rect? Geestelijk vader van de band 'papa' Dick Westland en manager Edwin Jansen helpen de jongens in het maken van hun keuze.

De nieuwe zanger komt in een gespreid bedje terecht. Er staan al talloze optredens geboekt, er liggen plannen voor een nieuwe cd en de band gaat in Spanje op tournee.

De finale van Wie is Di-rect, live vanuit het Paard, is vandaag vanaf 21.30 uur te zien op Nederland 3.

Di-rect kiest nieuwe zanger  (foto: ANP)