"Playstation 3 gered door succes van de Wii "

Kevin (KoosyNL)
Op dit moment woedt er een flink console-oorlog in de gamesindustrie. Alle drie de consoles, de Playstation 3, Xbox 360 en de Wii, verschillen qua prijs niet zo heel veel meer en Sony en Microsoft gaan volgend jaar hun eigen motion-controllers op de markt brengen. Toch blijft het een apart fenomeen dat de Playstation 3, die lange tijd een heel stuk duurder was dan de concurrentie, het zolang heeft gered. Wat zou hier de reden van zijn? Is het de Blu-ray? Zijn het de games? Is het de gratis online-service? Volgens analisten van DFC Intelligence is het antwoord de Wii.

Volgens het bedrijf is de grote concurrent van de Playstation 3, de Xbox 360 van Microsoft. Het gevaar voor Sony was dat de Xbox 360 de 'system of choice' zou worden voor de consument, alleen heeft de Wii hier een stokje voor gestoken. In plaats van dat de consumenten zich op de Xbox 360 hebben gestort, is het de Wii die als warme broodjes over de toonbank gaat. De verkoopcijfers van de Xbox 360 zijn niet slecht geweest maar hadden een stuk hoger geweest als de Wii niet zo'n groot succes was geweest. Dit heeft in grote mate bijdrage geleverd aan het 'overleven' van de Playstation 3.




DFC denkt dat de Playstation 3 op dit moment een erg goed toekomstbeeld heeft. De Playstation 3 is op dit moment een stuk goedkoper. Het apparaat was bij de release 599 euro en ligt nu voor 299 euro in de winkels. Daarnaast begint Blu-ray een steeds grotere reden te zijn voor consumenten op een Playstation 3 te kopen.

This holiday season Blu-ray movies are finally getting a major focus at retail. Blu-ray clearly now becomes a strong selling point for the PlayStation 3.

Ook heeft Sony op dit moment de mogelijkheid om de bekendheid van games uit het Playstation 2 tijdperk te gebruiken om consoles te verkopen. Een voorbeeld hiervan is God of War 3 die volgend jaar verschijnt.

Wat denken jullie. Is het succes van de Wii de redding geweest van de Playstation 3 of is er een hele andere oorzaak?