Bowerstone te zien in concept art van Fable 3

Kevin (KoosyNL)
Afgelopen E3 kwam Peter Molyneux, baas van Lionhead Studio's, met de mededeling dat ze druk aan het werk zijn met het derde deel in de Fable-serie. De game zou volgend jaar al in de winkels moeten liggen al weten we van Molyneux dat hij nog al eens dingen wil beloven die hij niet waar kan maken en het is dan ook maar afwachten of de game echt volgend jaar zal verschijnen.

Toch is er enige vorm van leven vernomen. Er zijn namelijk nieuwe beelden verschenen in de vorm van concept art. Helaas is het maar één plaatje die de stad Bowerstone laat zien.



Fable 3 gaat, zo zegt Peter Molyneux, een hele andere kant op. De makers zijn vooral geïnspireerd door leiders als Joan of Arc, Richard III en Genghis Khan. In de game zul je geboren worden als zoon of dochter van een held en strijden tegen de machthebber die het land in zijn ijzeren vuist heeft. Je zult mensen moeten verzamelen om het tegen hem op te kunnen nemen en zelfs andere stammen proberen te verenigen.

De speler zal beloftes moeten doen aan zijn volgelingen waarbij goed nagedacht moet worden over de gevolgen. Natuurlijk is er weer de keuze voor goed en slecht met uiteindelijk het doel om leider van het land te worden. Daarnaast zal er een andere manier komen om met andere karakters om te gaan om nog meer gevoel en variatie aan te brengen.