Het einde der tijden in trailer Darksiders

Morthill
When the Lamb opened the second seal, I heard the second living creature say, "Come!" Then another horse came out, a fiery red one. Its rider was given power to take peace from the earth and to make men slay each other. To him was given a huge sword.

Dit fragment zal bij weinigen een belletje doen rinkelen. Het is een vertaling van De Openbaringen van Johannes, oorspronkelijk in het Grieks geschreven, en verwijst naar het einde der tijden waarin God vier ruiters, metaforisch of letterlijk, uitstuurt over de wereld om zijn wraak te doen uitoefenen op al het kwaad. Of dit nu mensen of demonen zijn is daarbij niet relevant. Dit specifieke fragment gaat over de ruiter die wordt gezien als oorlog: War. Vigil Games heeft zich door dit boek laten inspireren en komt met Darksiders.

In Darksiders neem je de controle over War. Hij is net als zijn mederuiters verraden door zijn opdrachtgever en moet zien te overleven op de aarde die uiteraard compleet bevolkt wordt door demonen. Letterlijk een post-apocalyptische wereld. Uiteraard is War hier niet bepaald happy mee en hij besluit dan ook om wraak te nemen. Samen met zijn paard Ruin gaat hij de wereld in in de hoop zich te kunnen wreken, uiteraard laat menig demoon hierbij het leven. In onderstaande trailer kun je alvast een beetje het gevoel krijgen van het verhaal en de sfeer van de game.

Darksiders staat gepland voor een release in januari 2010 op de Xbox 360 en PlayStation 3.