Red de hondjes in Wallace & Gromit: Muzzled

Astrid (lizardtattoo)
Omdat het deze week twintig jaar geleden is dat Nick Park het korte filmpje A Grand Day Out maakte, geeft TellTale Games een aflevering van de serie games die ze rond het duo maakten gratis weg. Nick Park studeerde destijds aan de National Film and Television School en als afstudeerproject besloot hij de schetsen en verhalen waar hij al jaren mee bezig was eens te animeren. In de schetsboeken ging het weliswaar nog om een besnorde man en zijn kat, maar de basis van de mislukte uitvinder en zijn slimme huisdier was gelegd. Inmiddels zijn we vier films van een half uur, diverse awards en natuurlijk een paar spellen verder.

Muzzled is de derde aflevering van Wallace & Gromit's Grand Adventures. Er is snel geld nodig voor de lokale hondenopvang. De honden zijn dakloos geraakt en zwerven door het dorp, hongerig en overlast veroorzakend. Voor Wallace een lastig moment om zijn nieuwste uitvinding af te ronden, een ijsmachine die alle smaken ter wereld kan maken op basis van een proefmonstertje dat je in de machine invoert. Gelukkig komt net op dat moment Monty Muzzle langs. Hij heeft een rondreizende bazaar voor het goede doel (de Fundraise-A-Fair) en strijkt neer om te helpen met geld inzamelen. Al snel rijst de vraag of zijn bedoelingen wel zo goed zijn als hij claimt.

Het spel kan je downloaden op de site van Telltale Games en de actie duurt nog tot en met maandagavond (Amerikaanse tijd). Mocht het spel bevallen, dan is het complete seizoen ook nog eens goedkoper te bestellen, namelijk 20 dollar in plaats van 35. Telltale stort daarnaast voor ieder verkocht exemplaar een bijdrage op een goed doel naar keuze: ofwel de Wallace & Gromit Children's Foundation ofwel de Penny Arcade Child's Play.