"Playstation 3 het beste platform voor Heavy Rain"

Kevin (KoosyNL)

De console-oorlog woedt nog lekker voort en je zou kunnen zeggen dat hij nu eigenlijk pas is begonnen nu alle drie de consoles van deze generatie rond dezelfde prijs te krijgen zijn. De games worden hierdoor, als het goed is, steeds belangrijker in de keuze voor een platform en dat betekent dat alle drie de console-boeren hun best moeten doen om goede exclusieve games te krijgen. Sony heeft voor volgend jaar de exclusieve game Heavy Rain staan. De maker en bedenker hiervan, David Cage, heeft nu een aantal uitspraken gedaan over de game en zijn keuze voor de Playstation 3.

In Heavy Rain speel je met verschillende karakters die allemaal iets te maken hebben met de Origami Killer. Zo zal je een detective spelen die de moorden probeert op te lossen maar ook een man die zijn kind heeft verloren aan de moordenaar. De game heeft een onorthodoxe manier om de karakters te besturen en volgens de makers zou dit de eerste game zijn die intense emoties oproept en de eerste echte game voor volwassenen zijn.

David Cage zegt dat ze bij Quantic Dream erg blij zijn met de Playstation 3. Het bedrijf heeft al veel ervaring met de Playstation en de Playstation 2 en daardoor hebben ze het gevoel dat het Playstation-merk bij het bedrijf hoort.

Toch is dat niet de enige reden waarom ze voor de Playstation 3 hebben gekozen. Zo vinden ze dat de Playstation 3 de beste keus is geweest voor Heavy Rain. Volgens Cage biedt de hardware ontzettend veel voordelen als je er een engine voor ontwikkelt. Er kan ontzettend veel kracht uit gehaald worden als deze goed wordt gebruikt. Volgens Cage wordt het lastig voor de Playstation 3 te ontwikkelen als je probeert games erop te poorten.

Ondanks dat de game er ontzettend goed uitziet zegt Cage verder dat hij graphics niet zo belangrijk vindt.

I’m not so much into graphics, to be honest with you, I don’t believe you need ultra realistic graphics to get emotion, you can get that with very low graphics. But we wanted to create emotion from believable characters, that was the idea. With this approach PS3 was by far the best platform

Volgens hem was het de bedoeling om in Heavy Rain karakters neer te zetten met 'echte' emoties en hiervoor was wederom de Playstation 3 de beste keus. Heavy Rain verschijnt begin volgend jaar voor de Playstation 3.