"Modern Warfare 2 promoot terrorisme"

Kevin (KoosyNL)

Wat moet ik nog zeggen over Modern Warfare 2? De game verschijnt 10 november en is volgens veel mensen de terugkomst van Jezus op aarde. Toch is er ook kritiek op de game. Zo werden de dedicated servers van de PC-versie geschrapt en is er in gelekt materiaal te zien hoe je als terrorist onschuldige burgers dood kan schieten. We hadden al voorspeld dat dit voor opschudding zou kunnen zorgen en dat is nu dus ook gebeurd.

Australische lobbyisten hebben bij de Australische rating-bond gepleit voor een verbod op de game. Niet precies in die woorden maar ze hebben gevraagd of de bond de rating die de game nu heeft zou willen heroverwegen. Omdat de 15+ de hoogste rating is voor een game in Australië en de bond zou kunnen beslissen dat dit te laag is voor de game, zou dit kunnen betekenen dat de game geen rating kan krijgen waardoor hij niet mag verschijnen in het land. Dit is al vaker voorgekomen in Australië waarvan het laatste voorbeeld Left 4 Dead 2 is. Die game komt gecensureerd uit in Australië omdat de bond de game anders geen rating zou geven.



Volgens de lobbyisten zou de game het terroriseren promoten.
The consequences of terrorism are just abhorrent in our community and yet here we are with a product that’s meant to be passed off as a leisure time activity, actually promoting what most world leaders speak out publicly against.

If that material was on the internet about how to become a terrorist, how to join a group and how to wipe out people – that would be removed because it would not be acceptable.

Infinity Ward heeft ook al gereageerd op de commotie. Volgens hen is de hele scene in de game gestopt om te laten zien hoe koudbloedig de terroristen zijn en om je het gevoel te geven dat je de klootzakken echt wilt stoppen. Ook laten ze weten dat je de scene niet hoeft te spelen. Vlak voor de scene krijg je de mogelijkheid om te kiezen of je het wilt doen en er wordt gewaarschuwd dat het niet voor iedereen geschikt is.

Het laatste woord zal hier nog niet over zijn gezegd. Bij FOK!games kijken we in ieder geval erg uit naar Modern Warfare 2 die vanaf 10 november in de winkels zal liggen voor de PC, Playstation 3 en Xbox 360.