Zesde editie Gamersdag deze zaterdag in Utrecht

Kevin (KoosyNL)
Aankomend weekend vindt de zesde editie van de Gamersdag plaats. Bij dit evenement in de Galgenwaard, het stadion van FC Utrecht, zullen onder andere verschillende games te spelen zijn en de Nederlandse Kampioenschappen Gaming zullen worden gehouden.

Tijdens Gamersdag 2009 wordt door de E-sportbond het Nederlands Kampioenschap Gaming georganiseerd. Bij dit kampioenschap worden er toernooien gehouden voor verschillende games. De winnaar van een toernooi mag zich dan ook officieel kampioen van Nederland noemen. De games waarvoor een Nederlands Kampioenschap gehouden zal gaan worden op Gamersdag 2009 zijn:

PC: Unreal Tournament 3, Warcraft 3: The Frozen Throne, C & C Red Alert 3, FIFA 2010, TrackMania Nations Forever.
PS3: Guitar Hero World Tour, FIFA 2010 (in samenwerking met FIFAlive.nl), Tekken 6.
Xbox 360: Halo 3
Wii: Wii Sports Tennis, Super Smash Bros Brawl.
Nintendo DS: Mario Kart DS

Voor meer informatie over de kampioenschappen kun je op de site van het NK Gaming terecht. Naast de Nederlands kampioenschappen zullen er ook andere toernooien gehouden worden. Zo heb je de mogelijkheid het op te nemen tegen andere gamers in een PES10, Gears of War, DiRT 2, Fifa 10 en Street Fighter IV toernooi.

Om tussen de wedstrijden door bezig te blijven zullen er ook een aantal games speelbaar zijn op de vloer. Zo zullen Assassin's Creed 2, DJ Hero, Rabbids Go Home, Mario en Sonic op de Olympische Winsterspelen, Brütal Legend en nog veel meer games speelbaar zijn. Wil je graag naar de Gamersdag 2009, neem dan hier een kijkje.