Europees directeur GM stapt op

Redactie
De directeur van de Europadivisie van het Amerikaanse autoconcern General Motors (GM), Carl-Peter Forster, stapt op. Dat heeft GM vandaag bevestigd. Eerder op de dag meldden verschillende Duitse media zijn vertrek al op basis van bronnen binnen het bedrijf.

Het vertrek van de 55-jarige Forster hangt samen met de beslissing van GM om Opel niet te verkopen. Forster maakte zich de afgelopen maanden sterk voor de overname van het Duitse autobedrijf door het Canadese Magna. Hij uitte eerder deze week forse kritiek op de beslissing van het moederbedrijf om Opel toch in eigen hand te houden.

Forster stond van 2001 tot en met 2004 aan het hoofd van Opel. Vervolgens stapte hij over naar het Europese hoofdkantoor van GM, waar Opel onder valt. Hij is waarschijnlijk niet het enige kopstuk dat verdwijnt naar aanleiding van de nieuwe koers van GM. Volgens het Duitse persbureau DPA moet ook de huidige baas van Opel, Hans Demant, het veld ruimen.

GM liet weten onmiddellijk op zoek te gaan naar een opvolger voor Forster. Topman Fritz Henderson zei gisteren binnen "dagen of weken" een nieuw bestuur voor Opel en het Britse zustermerk Vauxhall te willen vormen.

Europees directeur GM stapt op  (foto: ANP)