Reinout Oerlemans keert terug naar Nederland

Redactie
Reinout Oerlemans en zijn gezin keren terug naar Nederland. De topman van productiebedrijf Eyeworks verhuisde in de zomer van 2008 met zijn gezin naar de Verenigde Staten om van daaruit leiding te geven aan zijn internationale televisiebedrijf. Het was zijn bedoeling om minimaal drie jaar in Los Angeles te blijven.

Oerlemans besloot toentertijd om naar Amerika te vertrekken om vanuit Los Angeles zijn internationale televisiebedrijf naar een nieuwe fase te tillen. "Gelukkig hebben we inmiddels heel wat kunnen bereiken" , constateert hij vandaag. "We hebben bij mijn vertrek een duidelijke doelstelling omschreven. We wilden ons Amerikaanse bedrijf laten doorgroeien van een reality-producer voor de Amerikaanse markt tot een allround entertainment producer met oog voor de wereld."

Hoewel het bedrijf groeit, zit de beoogde expansie er door de financiële crisis niet in. Eyeworks boekte het afgelopen jaar wel succes met onder meer Octomom, een documentaireserie over de beroemde moeder van de achtling, de in LA ontwikkelde gameshow Heads or Tails en de realityserie Obese voor ABC.

Reinout Oerlemans keert terug naar Nederland  (foto: ANP)