[Upd] Toekomst Renault in F1 toch onzeker

Marc (MPG)

Renault F1-directeur Jean-Francois Caubet heeft gezegd dat zijn team volgend jaar gewoon in de Formule 1 actief zal zijn. Gisteren hield de raad van bestuur van Renault een spoedvergadering over het F1-project en werd verwacht dat de stekker er mogelijk uitgetrokken zou worden.

Toyota trok zich gisteren plotseling terug, maar volgens Caubet is Renault niet de volgende. Er is voor 2010 namelijk al een budget vastgesteld. "We hebben onze coureurs al gecontracteerd, ons budget was al rond en we hadden ons al ingeschreven voor het wereldkampioenschap. Het seizoen 2010 is al begonnen," zei de Fransman in L'Equipe.

De hoogste baas van Renault Carlos Ghosn wil dat het team in 2010 "weer op niveau komt." Caubet denkt dat dit gaat lukken. "We zullen geen wereldkampioen worden, maar we hebben goede hoop er veel beter er bij te zitten." met welke coureur het team dit naast Robert Kubica hoopt te bereiken is nog onduidelijk.

Update 16.29 uur:

Carlos Ghosn stelt tegenover persbureau Reuters toch nog niet zeker te weten of Renault wel door zal gaan in de Formule 1. Hij zei tegenover Reuters dat er voor het einde van het jaar duidelijkheid zal worden verschaft.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.