Massale piraterij iPhonegames

Marc (MPG)

Developers die games maken voor de iPhone hebben te maken met grote aantallen illegaal gedownloade games. Het percentage spelers van een illegale versie loopt soms op tot wel 95% van het totaal aantal spelers.

Dit komt volgens developer Smells Like Donkey doordat het zeer makkelijk is om informatie over illegale games voor de iPhone te vinden op internet. Ook het unlocken van de iPhone zodat er illegale content op gedraaid kan worden is niet moeilijk en iPhones die 'gejailbreaked' zijn, zijn dan ook niet moeilijk om te vinden. Hierdoor heeft de game Tap-Fu van Smells Like Donkey te maken met een percentage illegale downloads van meer dan 80%, waarbij letterlijk geen enkele piraat het spel daarna alsnog heeft gekocht.

Ook developer Fishlabs heeft te kampen met enorme piraterijcijfers, hun game Rally Master Pro 3D is op de eerste dag in 95% van de gevallen illegaal gespeeld. Een maatregel om het downloaden tegen te gaan zou zijn om in-game DLC te ondersteunen, een maatregel die Apple aanhaalt als ze om tips gevraagd wordt om piraterij tegen te gaan, maar Fishlabs heeft zo zijn twijfels bij het effect hiervan.

Voor meer gamenieuws kijk je natuurlijk op FOK!games.