'Harde incasso nog steeds praktijk bij DSB'

Redactie
DSB-klanten met een betalingsachterstand worden nog steeds onder grote druk gezet door incassobedrijven om hun schuld terug te betalen, hoewel DSB failliet is en de dagelijkse leiding nu in handen is van curatoren. Tijdens het bewind van de curatoren dreigen de incassobedrijven mensen nog steeds met beslaglegging en rechtszaken.

Dat stelde de Stichting Platform Aandelen Lease (PAL) vandaag. De stichting baseert zich daarbij op informatie van DSB-klanten. De stichting, eerder vertegenwoordiger van gedupeerden van aandelenleaseproducten, noemt de incassobureaus "zeer intimiderend" en zegt dat er bij klanten "grote verwarring en onzekerheid" heerst.

Een woordvoerder van de curatoren bevestigt dat de incasso gewoon doorgaat. "Een faillissement heeft geen enkele invloed op de verplichtingen die mensen zijn aangegaan. Als er klachten zijn over de incasso, kunnen mensen deze aan de curatoren uiten via een e-mail. Maar wij gaan ervan uit dat de incasso niet harder of zachter is geworden, maar gewoon normaal."