Thekla Reuten doet het met Clooney

Stefan
 De Nederlandse actrice Thekla Reuten is in de film The American de tegenspeelster van George Clooney. Dat heeft de Nederlandse agent van Reuten, Jeroen van Noort, bevestigd.

De filmopnamen vonden in Italië plaats en zijn bijna afgerond. "Het is zo goed als klaar", aldus Van Noort. Volgens hem is er bewust heel weinig ruchtbaarheid aangegeven, omdat er rond Clooney een stringent persbeleid wordt gevoerd om paparazzi op een afstand te houden.

Reuten speelt in The American - geregisseerd door de Nederlander Anton Corbijn - de rol van Mathilde, de tegenspeelster van Clooney. Het is een verfilming naar een boek van Martin Booth en gaat over een huurmoordenaar (Clooney) die zich terugtrekt in een Italiaans dorp. Na Clooney heeft Reuten de tweede rol en de belangrijkste vrouwelijke hoofdrol, aldus Van Noort.

De film komt naar verwachting medio volgend jaar in de bioscoop, maar Van Noort durft er niets met zekerheid over te zeggen. Het is de tweede film van Corbijn, die eerder roem vergaarde als fotograaf.

Thekla  (foto: ANP)