FOK! schaatsprono 2009-2010 van start

Sjors (Sj0rSz)
Wordt 2009-2010 het seizoen van Sven Kramer? Wat doen de Amerikaanse schaatsers in dit olympische jaar? Krijgt de van een blessure teruggekeerde Cindy Klassen haar oude vorm weer te pakken? Voorspel het ook dit jaar weer met de FOK! schaatsprono 2009-2010!

De schaatsprono test jouw voorspellende gaven in het komende schaatsseizoen. Elke wedstrijdronde zul je opnieuw de top vijf moeten voorspellen over van tevoren bepaalde afstanden. Er zijn in totaal vijftien wedstrijden, waarvoor dit seizoen een prono kan worden ingevuld. De Olympische Spelen gelden natuurlijk als hoogtepunt en het WK allround als seizoensfinale!

Voor een juiste voorspelling krijg je punten. Degene die uiteindelijk de meeste punten heeft, die wint. Wat betreft de puntentelling is er niets veranderd met vorig jaar en is die dus als volgt:

De nummer 1 goed = 7 punten.
De nummer 2 goed = 5 punten.
De nummer 3 goed = 4 punten.
De nummer 4 goed = 3 punten.
De nummer 5 goed = 3 punten.
Iemand eindigt wel in de top vijf, maar niet op juiste plaats: 2 punten.
Iemand eindigt op plek zes, zeven of acht: 1 punt.

Vanaf vrijdag strijden de schaatsers in Heerenveen om de nationale titels per afstand. De voorspellingen kunnen nu al worden gepost in het FOK!forumtopic.

De deadline voor de eerste voorspelling is 30 oktober om 14:30 uur! Wanneer je een keer een afstand vergeet is dat geen probleem, er zijn zoveel punten te verdienen dat meedoen altijd nog zin heeft. Daarnaast kun je natuurlijk ook voor afstandszeges gaan.

En wat valt er te winnen? Eeuwige roem! Dus doe ook dit jaar mee!