Piquet sr. eist excuses van Renault

Peterselieman
Crashgate lijkt nog een staartje te krijgen. Nelson Piquet sr. eist namelijk excuses van het Formule 1-team van Renault. Dat stemde er namelijk mee in om Piquet jr. opzettelijk te laten crashen in Singapore in 2008.

Piquet sr. dreigt met gerechtelijke stappen als Renault niet door haar knieën gaat, zo meldt Auto Motor und Sport. Het Franse merk heeft volgens de Braziliaan voormalig teambaas Flavio Briatore te lang gesteund, omdat het bleef volhouden dat de crash uit de hoge hoed van Piquet jr. kwam. Pas nadat de FIA en de publieke opinie zich tegen het team keerden werd er afstand gedaan van deze opvattingen.

"Renault heeft twee weken de tijd. Als ik niets hoor, krijgen ze een aanklacht aan hun broek," zei Piquet sr. die wil dat het Franse team diep door het stof gaat. De Braziliaan zegt ondanks dat ook hij de crash afkeurt niet te begrijpen dat zijn zoon door zijn gedrag aan de schandpaal genageld wordt. "Ayrton Senna heeft op die manier twee wereldtitels gewonnen. In 1983 won hij de Britse Formule 3 -titel door Martin Brundle door midden te rijden. En in 1990 werd hij wereldkampioen Formule 1 nadat hij Alain Prost op volle snelheid van de baan knalde. Dat is pas echt gevaarlijk."