Honda: "Geen spijt van vertrek uit F1"

Peterselieman
Honda heeft geen spijt dat het eind vorig jaar uit de Formule 1 is vertrokken. Uit de restanten van het Japanse team is Brawn GP ontstaan dat dit jaar beide wereldtitels wist te grijpen.

Honda kreeg te maken met de gevolgen van de economische crisis en kon zich het acteren in de Formule 1 niet meer veroorloven. Wel gaf de autofabrikant het team een financiële injectie, waardoor Brawn GP dit seizoen op de grid kon staan. Takanobu Ito, de baas van Honda, zei in Autoweek dat hij geen spijt heeft van de beslissing. "Na onze terugtrekking hebben we het team extreem goed zien presteren. Ik zeg dit, omdat alle moeite die we voor onze terugtrekking in het team hebben gestopt tot dit resultaat geleid hebben."

Ito zegt dat de beslissing voor Honda om de stekker er uit te trekken juist is geweest. "Als je normaal gesproken besluit je terug te trekken uit de Formule 1, dan breken er gevechten uit en is er angst, maar gelukkig heeft het team succes geboekt. De resultaten zijn goed en de mensen zijn blij en dat is vrij ongebruikelijk. Honda is er trots op dat het zich op zo'n soepele wijze terug heeft weten te trekken en haar investeringen op milieuvriendelijke technieken heeft weten te richten."

"We houden van de Formule 1," zei Ito. "Maar we moesten ook aan het bedrijf denken. Het bedrijf moest zich door de omstandigheden opnieuw aanpassen aan de omgeving en hiervoor moesten we nieuwe technologieën ontwikkelen. Ik kan zeggen dat de miljarden jens die in de Formule 1 werden gestoken nu gebruikt worden om milieuvriendelijke technologie te ontwikkelen."