Financieringsplan Donington mislukt

Peterselieman
De Grand Prix van Groot-Brittannië op Donington Park volgend jaar staat nog steeds op losse schroeven. Het circuit wilde om de plannen te realiseren obligaties ter waarde van ¤135 miljoen euro uitgeven, maar dit is mislukt. Voor maandagmiddag moet er een oplossing worden gevonden.

Donington Park heeft keer op keer deadlines van Formule 1-baas Bernie Ecclestone niet gehaald en heeft nu in het contract een laatste strohalm gevonden. Maandag moet er een oplossing zijn, anders raakt het de Britse Grand Prix kwijt.

Vrijdag werd er een persverklaring uitgegeven. "Donington Ventures Leisure Limited kan bevestigen dat de uitgifte van obligaties ter waarde van ¤135 miljoen euro om de kosten van een verbouwing voor de F1 te betalen niet succesvol is geweest. Ondanks dat de belangstelling groter was dan verwacht, waren er niet genoeg inschrijvingen voor de obligatie."

De deadline ligt op 26 oktober 12:00 Britse tijd en mocht deze niet gehaald worden, dan is het zeventienjarige contract met Ecclestone ongeldig. Als de laatste poging van Donington Park op niets uitloopt, dan is Silverstone weer in beeld om de race de komende jaren te organiseren.