Aanvoerster Oranje naar VS

Frank (franklop)
Daphne Koster gaat voor een primeur zorgen. De aanvoerster van Oranje en de AZ-vrouwen maakt als eerste Nederlandse speelster ooit de overstap naar de Verenigde Staten.

Volgens De Telegraaf speelt Koster vanaf 1 maart 2010 in Amerika bij Sky Blue FC. De aanvoerster van AZ en Oranje tekent voor een jaar met een optie tot nog een jaar.

Koster kreeg nationale bekendheid doordat ze met het Nederlands elftal de halve finale bereikte op het voorbij EK voor vrouwen. Engeland bleek daarin net te sterk.

"Deze mogelijkheid kwam precies op het juiste moment. Ik ben 28. Het was nu of nooit. Ik heb veel te danken aan Sport-Promotion van Rob Jansen", reageerde Koster zeer verheugd.

Een droom komt uit voor Koster. "Toen ik een jaar of achttien was, speelde ik met Oranje een oefenwedstrijd in de VS en merkte ik hoezeer vrouwenvoetbal daar leeft. Destijds was mijn directe tegenstandster sterspeelster Mia Hamm."

"Een dag na dat duel liepen we op straat en zag ik een megaposter van Hamm hangen tussen die van Michael Jordan en Tiger Woods. Dat maakte veel indruk."