Geen nieuwe Pixeljunk-games op de PSP door piraterij

Kevin (KoosyNL)
Piraterij, het illegaal downloaden van games, begint steeds meer zijn sporen na te laten in de gamesindustrie. Zo worden PC-games vrijwel altijd uitgesteld in vergelijking met de console versies vanwege piraterij en zijn er zelfs kleine bedrijfjes failliet gegaan doordat ze niet genoeg games wisten te verkopen terwijl de game wel extreem veel gedownload werd.

Naast de PC krijgen de consoles en handhelds ook steeds meer last van de piraterij. Eigenlijk alle platformen zijn al gehackt met uitzondering van de Playstation 3. De handheld van Sony, de PSP, heeft het daarentegen heel erg moeilijk. Het is nu zelfs zo erg dat Q-games, de ontwikkelaar van de Pixeljunk games, heeft gezegd eigenlijk geen games meer voor het platform te willen maken.

De laatste game van Q-games op de PSP, Pixeljunk Monsters Deluxe waarvan vandaag de review online staat en waaruit blijkt dat de game een echte aanwinst is voor het platform, de alles beslissende factor zal zijn. Dylan Cuthbert van Q-games heeft gezegd dat ze kijken hoe Pixeljunk Monsters Deluxe het gaat doen op de PSP maar dat ze eigenlijk wel klaar zijn met het platform. Grote kans dus dat we in de toekomst geweldige games al Pixeljunk Eden en Pixejunk Shooter, die perfect zouden zijn voor de handheld, door de piraten niet op de PSP zullen zien verschijnen.