Gooische Vrouwen wint Gouden Televizier Ring

Rauzer

Gooische Vrouwen is de winnaar van de Gouden Televizier Ring 2009. In theater Carré versloeg het RTL 4-programma met 53% van de stemmen Wie is de Mol..? (AVRO) en Boer zoekt Vrouw Extra (KRO).

Gooische Vrouwen was al drie keer eerder genomineerd maar wist de prijs nooit te winnen. Uitgerekend op de avond dat de allerlaatste Gooische Vrouwen werd uitgezonden kreeg het programma dan eindelijk de felbegeerde ring.

Yvon Jaspers werd voor de derde keer verkozen tot beste presentatrice. Eerder won zij de prijs in 2006 en 2008. Jaspers had concurrentie van Linda de Mol en Anita Witzier, die voor de negende keer genomineerd was. "Oh, voel ik me alweer schuldig", aldus Jaspers na het ontvangen van de Ster. "Eerst naar Anita toe, nu naar Linda. Maar dankjewel!"

Bij de mannen ging verrassend Ruben Nicolai met de Zilveren Televisie Ster aan de haal. Hij versloeg Matthijs van Nieuwkerk en Johnny de Mol. De afgelopen twee jaar was de ex-Lama ook al genomineerd, maar werd toen verslagen door Paul de Leeuw, die de prijs de afgelopen drie jaar wist te winnen. Nicolai was blij verrast: "Ik vroeg net aan Matthijs: 'Kan ik jouw speech lenen?' Want ik had echt verwacht dat hij de Ster zou winnen!"

De Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma ging naar het Jeugdjournaal, dat verkozen werd boven Sesamstraat en Het Klokhuis. Lieke van Lexmond versloeg Eva Jinek en Valerio Zeno in de categorie Jong Aanstormend Talent. "Jeetje", zegt een verbouwereerde Van Lexmond. "Ik wil vooral de mensen thuis ontzettend bedanken. Ik hoop dat ik deze prijs de komende jaren ga waarmaken. Dankjewel!"

Eerder vandaag werd al bekend dat Morgenstond van Radio NL de Gouden Radioring wist te winnen. In die categorie waren ook Ekstra Weekend en Giel van 3FM genomineerd.

Gouden Televizier Ring voor Gooische Vrouwen